Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #7 Njutning

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Sat, September 10, 2011 07:47:00

En vanlig missuppfattning om lycka är att det handlar om att maximera andelen njutning och minimera andelen smärta i livet. Riktigt så enkelt är det inte för vi behöver mer än snabba kickar som karuseller, tuffa bilar och choklad för att känna oss helt tillfredsställda. Men hedonistisk njutning är en av ingredienserna i ett lycklig liv, även om det inte är den enda, så dagens lyckoboost är att göra något riktigt njutbart. Något som människor som inte vet bättre kanske skulle kalla "syndigt". Men det är inte syndigt att njuta och dåligt samvete hör inte heller dit. Tvärtom! Kroppen och alla de fem sinnena är fantastiska, använd dem på de härligaste sätten du kan komma på idag!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.