Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #6 Göra snälla saker

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Fri, September 09, 2011 08:19:40

Sätt på dig snällglasögonen idag och använd din uppmärksam och kreativitet för att se vilka snäll-insatser du kan göra under dagen. Det fina med den här övningen är att det inte bara får dig att må bra utan också ger ringar på vattnet så andra mår bra. Självklart blir den du är snäll mot också glad och finns det någon utomstående som ser din goda gärning kommer även den personen glädjas och inspireras. Den du är snäll mot kanske berättar för sina vänner om den hjälp han fått vilket sprider glädjen vidare ytterligare och inspirerar andra till att också göra snälla saker och då har du inte bara ökat ditt eget välbefinnande utan skapat en interaktiv uppåtgående spiral av välbefinnande och glädje.

På engelska kallas den här övningen "random acts of kindness" så du behöver inte göra någon stor plan över din vänlighet i förväg utan bara vara uppmärksam på när du får tillfälle att utöva din vänlighet under dagen. Du kan bli förvånad över hur lätt det är att hjälpa till och hur tillfredsställande det känns.

Det går bra att göra nästan vilken snäll handling som helst mot vem som helst; vänner eller främlingar, och du kan göra det anonymt eller öppet. Men lyckoforskningen visar det måste vara något nytt för att det ska ge effekt, något som du inte redan brukar göra. Lycka till!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Gunilla Fri, September 09, 2011 13:40:16

Jättebra övning, snällhet är en alltför underskattad egenskap. Man ska vara snäll! Och glad! Det underlättar för alla och snällheten sprids över jorden med raketfart, för det är smittsamt.