Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #3 Fånga stunden

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Tue, September 06, 2011 08:22:27

Förmågan att vara närvarande och njuta av positiva upplevelser är en viktig förutsättning för ett lyckligt liv. Flera studier har visat att bara några minuters aktiv njutning varje dag gör stor skillnad för välbefinnandet. Dagens lyckoboost är en övning i det.

Välj en låt du tycker om, sätt dig ner, blunda och fokusera all din uppmärksamhet på hörselintrycken. Upplev musiken ögonblick för ögonblick. Var uppmärksam på nyanser, stämmor och skiftningar som du kanske inte tänkt på tidigare. Om du märker att du börjar tänka på något annat för du tillbaka uppmärksamheten till musiken och fortsätter.

Lägg märke till hur många intryck det finns att upptäcka när du riktar hela din uppmärksamhet mot ett enda intryck. Om du vill kan du prova att göra detta även med andra sinnesintryck för att fånga livets små och stora njutningar. Hur känns det egentligen att tvätta händerna? Hur smakar ett äpple? Hur ser en solnedgång ut?

Vilka saker i ditt liv kan du njuta mer av genom att vara närvarande och uppleva dem på det här sättet? Vilken skillnad skulle det göra för ditt välbefinnande?

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.