Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Njut av stunden

Positiv PsykologiPosted by LinneaM Wed, May 18, 2011 16:14:51

Ett sätt att öka sitt välbefinnande och njuta mer av livet är att fokusera på allting som är bra, både när det händer, före och efter. Det låter självklart men att efterrätten är god eller sommarkvällen vacker är inte samma sak som att vi uppskattar det ordentligt. Det finns ofta fler glädjeämnen än vi tar oss tid att uppmärksamma. För att få in mer njutning och uppskattning i vardagen kan vi använda oss av flera olika tekniker.

Dela din upplevelse med andra. Berätta om allt roligt du ska göra i förväg, tala om efteråt hur kul det var och dela själva upplevelsen med andra om det är möjligt.

Skapa minnen genom att uppmärksamma hur bra du har det i stunden och njut av minnena i efterhand.

Gratulera dig själv och var stolt över de njutningsfulla händelser, stunder och möten du skapar i ditt liv.

Vässa sinnena genom att fokusera på hur gott, vackert eller skönt något är och blockera det som eventuellt skulle kunna distrahera.

Absorberas helt och fullt av stunden. Total närvaro.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.