Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Just nu vill jag leva.

ÖvrigtPosted by LinneaM Mon, June 07, 2010 14:46:11

Allt som hänt och allt som kommer att hända sker i nuet. Det är den enda stund som finns. Med det sagt, är det inte konstigt att många människor har svårt att vara där? Hur kan det vara svårt att vara i det enda som finns? Hur kan vi ha utvecklats till en så stressad livsform att själva livet har blivit något vi måste gå på kurs för att lära oss att uppleva?

Nuet kopplas ofta ihop med här. Här och nu. Men nu hör inte alls hör ihop med här, för nu finns överallt samtidigt. I hela världen delar vi på samma nu. I hela universum. De ögonblick som fanns igår är borta, de ögonblick som strax ska komma finns inte än.

Allt som finns existerar i ett gemensamt och ständigt pågående nu. Och om vi inte är där, var är vi då?

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rolf B Wed, June 09, 2010 14:12:25

När vi inte är i nuet, så är vi i våra egna funderingar om vad vi vill ska hända och hur vi ska få det att hända med tanke på sådant som har hänt förut. Det är nog ganska bra med lite planering framåt och utvärdering bakåt, men hela syftet borde förstås vara att förbättra nuet och alla kommande "nun". Glömmer vi att skörda, så blir nog livet ganska meningslöst.

Posted by Iona Mon, June 07, 2010 16:01:29

Jag förutsätter att du redan har läst Alkemisten av Paulo Coelho. Annars - gör det! :-)