Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Var snäll - bli lycklig

LyckaPosted by LinneaM Mon, April 26, 2010 23:58:33
En av lyckoaktiviteterna i Sonja Lyubomirskys bok Lyckans verktyg är att göra snälla saker mot andra när tillfällen till det dyker upp. Det kan vara i princip vad som helst och riktas till vem som helst; vänner eller främlingar. Det kan vara snäll-sms, kramar, ett telefonsamtal till mamma eller upphållda dörrar och det leder till massor av positiva känslor både hos den som får och den som ger snällheten.
Prova själv!
Enligt de vetenskapliga lyckostudier som gjorts måste du utföra en någon ny form av snällhet för att det ska öka din lycka. Om du alltid brukar ge pengar till Rädda Barnen eller skjutsa din flickvän till skolan kommer det inte ge effekt, utan prova något nytt. Bäst verkar det också fungera om du utser en dag i veckan till "snälldag". Sätt på dig snällglasögonen och ta chansen att hjälpa till när du kan. :o)

Boktips: Konsten att vara snäll
av Stefan Einhorn

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Gunilla Tue, May 17, 2011 15:50:57

Man ska vara snäll! Det är alltid bäst i längden. Snällhet är en underskattad egenskap och det är bra att det blir mera fokus på det. Gunilla

Posted by Rolf B Wed, April 28, 2010 11:07:47

Uj vad jobbigt - att behöva vara snäll mot okända, och att dessutom hitta på nya snällheter hela tiden... Det går aldrig. Kan man inte njuta av sin egen surhet istället?