Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Don't worry be happy

LyckaPosted by LinneaM Fri, April 23, 2010 16:36:22
En positiv förklaringsmodell förbättrar inte bara ditt eget välmående utan också dina relationer. Föreställ dig att någons partner kommer hem 30 minuter för sent. En person med en negativ förklaringsmodell har kanske har suttit hemma hela den halvtimmen och tänkt att han är säkert otrogen. I takt med att minuterna gått tankarna fortsatt om med vem han är otrogen, var och hur ofta dom brukar ses, hur länge dom har haft ihop det, möjliga hämndauktioner mm mm.

En person med en positiv förklaringsmodell kanske blir lite orolig men tänker att det nog är ett stopp i tunnelbana eller kanske att han stannar på vägen för att ordna en överraskning åt mig eller bara fastnade i ett jobbmöte. Hur som helst är han nog hemma snart.

Vilken pojkvän tror du får det trevligaste mottagandet när han kommer hem? Hur påverkar det resten av kvällen och resten av relationen?
Självklart ska man inte förneka verkligheten genom att intala sig att allt är bra men så länge man inte vet vad som hänt är det helt onödigt att föreställa sig det värsta. Don't worry, be happy helt enkelt! :o)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.