Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Prova på positiv psykologi i Psykologifabrikens Lyckolabb

Positiv PsykologiPosted by LinneaM Tue, April 13, 2010 22:00:53
Torsdag 15 april anordnar Psykologifabriken ett Lyckolabb där besökarna får prova olika lyckoaktiviteter hämtade från den positiva psykologins vetenskapliga lyckoforskning. Bland mycket annat får du prova att hitta ditt flow, praktisera tacksamhet och använda dina styrkor på nya sätt.
Kvällseventet (kl 19-21) är slutsålt men det finns platser kvar till dagpasset kl 12-14. 150 kr kostar härligheten och då ingår Sonja Lyubomirskys bok Lyckans verktyg, som jag skrivit om här och rekommenderar starkt.

Jag och mina vänner från Sveriges Akademiska Coacher kommer vara där. Kom du också, till Nya Studion vid Stureplan i Stockholm, torsdag 15 april kl 12-14! :o)

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Iona Wed, April 14, 2010 12:24:39

LYCKA till! ^_-

Posted by LinneaM Wed, April 14, 2010 10:20:01

Hej Stefan! Andlighet är faktiskt en av lyckoaktiviteterna i Lyubomirskys bok så du är helt rätt ute. Men det är ju så individuellt att det kan bli lurigt att ha med i ett lyckoloabb. "Upplev gud!" är ju något mindre konkret än "Skriv ner tre saker du är tacksam för". ;o)

Posted by Stefan Wed, April 14, 2010 01:05:58

Lyckolabb leder mina tankar till garagelaboratorier, suspekta skåpbilar och pastellfärgade tabletter med smile-gubbar på, men det är ju skönt att höra att det inte är den sortens lycka det handlar om. Tacksamhet som "prova på" aktivitet - intressant! Kan även rekommendera religion som prova på - fake it till you make it. Men det är lätt att fastna!