Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckans verktyg

LyckaPosted by LinneaM Wed, April 07, 2010 21:40:08

Vad din lyckonivå beror på är faktiskt inte helt lätt att räkna ut. Lyckligtvis finns det lyckoforskare som tagit reda på vad som avgör vår lycka.
50% - gener
10% - yttre omständigheter
40% - dina medvetna handlingar

Lyckans verktyg av Sonja Lyubomirsky är en vetenskaplig bok om lycka som utgår ifrån att du kan påverka 40% av din lycka med hjälp av ditt beteende. Boken har stor praktisk del som är full av vetenskapligt beprövade lyckostrategier som ökar din lyckonivå. Som exempel kan nämnas strategier som hjälper dig att hantera stress och motgångar, leva i nuet och tillämpa tacksamhet.

Lyckans verktyg är huvudlitteratur för kursen jag läser nu och jag ska de kommande veckorna både läsa, praktisera och blogga om innehållet i boken. Men jag vill verkligen rekommendera alla att läsa den själva för den är lättläst, superintressant och finns numera i billig pocketversion på svenska. Dessutom är det himla kul att reflektera över sin lycka och aktivt påverka den till det bättre!

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by LinneaM Wed, August 22, 2012 01:29:00

Hej Matilda! Det var en av kurserna i positiv psykologi (på psykologisk coach-programmet på Högskolan i Skövde). Tror att den finns som fristående kurs och brukar gå på vårterminen om du är intresserad. :)

Posted by Matilda Wed, August 22, 2012 01:18:26

Hej! Har tänkt läsa just precis den boken, vad är det för kurs du läser där du får ha sån bra bok som kurslitteratur? :)

Posted by Elin Thu, April 08, 2010 22:24:54

Den boken måste jag köpa! Tack för tipset! Kram