Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #30 Gör lyckan till en vana

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Mon, October 03, 2011 08:36:33

I 30 dagar har du läst om vad du kan göra för att skapa positiva känslor och öka ditt välbefinnande. Det är alltså något som du i allra högsta grad kan påverka och lycklig är snarare något du blir av dina handlingar än något du är (eller inte är). Hamnar du i ett tillstånd av negativa känslor eller har en dålig dag vet du nu att det finns mycket du kan göra för att ändra på det.

Fortsätt att göra de lyckoboostar som du tycker känns meningsfulla och som har fungerat för dig och gör dem till vanor. På samma sätt som du inte står varje morgon och kväll och funderar på om du orkar och har lust att borsta tänderna utan bara gör det, lika självklart bör det vara att prioritera ditt välbefinnande. Nu vet du hur man gör. Så fortsätta att göra det.

Det vore intressant att höra hur du upplevt dessa 30 lyckoboostdagar. Vad har du tyckt om övningarna? Hur var det att läsa om dem? Hur var det att göra dem? Vilka gav dig en extra boost? Vilka kommer du fortsätta göra? Vad vill du läsa om på bloggen framöver? Kommentera och berätta!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Gunilla Tue, October 04, 2011 10:34:18

Jag kommer att sakna dagens övning! Även om jag inte varit inne varje dag, men då har jag å andra sidan fått två eller tre att gotta mig åt i stället. kommer att gå tillbaka till övningarna med jämna mellanrum för att lyckoboosta mig i fortsättningen. Tack!