Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #27 Positiva minnen

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Fri, September 30, 2011 09:04:28

Livet är fullt av äventyr, härliga möten och roliga upplevelser. Men varför nöja sig med att bara vara med om dem en gång? Vi har ju faktiskt minnena kvar och därmed möjlighet att uppleva allt roligt så många gånger vi vill i fantasin. Att medvetet minnas allt fint och härligt du varit med om är en riktigt lyckoboost!

Avsätt några minuter idag åt att återuppleva ett härligt minne i fantasin. Sätt dig in i vad som hände, hur det kändes, vilka andra som var med och njut igen och igen av solsemestern, när du vann den där tävlingen, kattungarna, första dejten eller något annat minne som du tycker om. Gör det gärna till en återkommande vana, tex innan du går och lägger dig eller när du åker buss.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.