Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #26 Har gjort-lista

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Thu, September 29, 2011 08:48:52
Om du är en person som har mycket att göra har du säkert en ”att göra-lista” som hela tiden bockas av och fylls på. Ofta gör du säkert också andra saker än de som står på listan vilket innebär att tiden går och saker blir gjorda men att listan inte nödvändigtvis blir kortare. Det riskerar att ge en upplevelse av stress och otillräcklighet och och en felaktig bild av att du inte gjort någon nytta alls eftersom din lista inte blivit kortare.

Dagens lyckoboost är att göra en kompletterande ”har gjort-lista” där du skriver upp allting du gör under dagen när du gjort det. Då får du överblick över vart din tid tar vägen och du har i slutet av dagen en konkret bild av allt du gjort. Läs igenom listan innan du går hem från jobbet, klappa dig själv på axeln och avsluta arbetsdagen med en känsla av att du gjort ett bra jobb.

(Detta funkar förstås lika bra i andra sammanhang och projekt och inte bara på arbetet.)

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Julia Wed, October 19, 2011 11:59:36

Gillar! Ska helt klart börja göra!