Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #20 Kramar

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Fri, September 23, 2011 07:32:06

Kontakt och närhet med andra människor har en enastående positiv effekt på välbefinnandet. Vi har ett stort behov av att vara nära varandra och känna samhörighet, både fysiskt, psykiskt och emotionellt. Att kramas ofta är ett effektivt sätt att tillgodose det behovet så dagens lyckoboost är att ge eller ta emot minst fem kramar från så många olika personer som möjligt (pojk/flickvänner räknas inte).

I en studie uppmanades försökspersoner att göra precis detta under en fyraveckorsperiod och resultatet visade att de blev betydligt lyckligare. Vissa av dem tyckte att det var lite pinsamt i början men eftersom övning alltid ger färdighet lärde de sig snabbt att det finns många bra skäl att spontankrama sina medmänniskor. Prova du med!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by author Fri, September 23, 2011 15:54:44

test

Posted by Kim Fri, September 23, 2011 15:29:15

Sa himla bra blogg. Jag gillar verkligen att inlaggen ar korta och informativa! Keep up the good work!