Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #17 Tillräckligt bra

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Tue, September 20, 2011 08:27:54
Vi lever i en värld med oändliga möjligheter. Det går alltid att hitta ett alternativ som är lite bättre, lite nyare eller lite smartare. Men det är väldigt krävande att leta sig igenom alla alternativ för att hitta det allra bästa och på vägen riskerar vi att bli stressade, frustrerade och känna oss otillräckliga. En hälsosammare strategi är att titta på ett begränsat urval och därefter välja ett alternativ som är tillräckligt bra för att tillgodose dina behov och sen vara nöjd med det valet.

Prova detta idag när du står inför ett vardagsval (tex ska köpa mobiltelefon, inte vet vad du vill ha på dig eller väljer lunchrestaurang).

Läs mer av hur vi påverkas av för många valmöjligheter här.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.