Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #13 Klagofri dag

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Fri, September 16, 2011 07:08:35

I juli 2006 presenterade prästen Will Bowen en idé för sin församling. Han uppmanade dem att utesluta gnällandet från sina liv. Hans idé har sedan dess spridit sig till en rörelse som finns över hela världen. Med hjälp av lila armband med texten ”a complaint free world” övar man sig på att vakta sina ord så att energi och tid inte slösas på meningslöst klagande. Varje gång man kommer på sig själv med att gnälla byter armbandet arm och målet är att ha det på samma arm i 21 dagar. Det är mer utmanande än man tror och ett otroligt effektivt sätt att bli medveten om hur man kommunicerar.

Självklart är det okej att kritisera saker vid behov, det handlar inte om att bli tyst och passiv inför sådant som behöver förändras, utan om att avstå från att fokusera på vardagliga småsaker som inte blir bättre av det, tex klassikern vädret. Detta är också ett intressant socialt experiment eftersom dynamiken förändras när man väljer att inte följa med i andra människors gnällande och istället hittar gemenskap i positiva saker. Hur länge klarar du att vara klagofri?

http://www.acomplaintfreeworld.org/


  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by LinneaM Fri, September 16, 2011 19:02:39

Eva, tack för din kommentar, det glädjer mig att du gillar bloggen! Tack!

Gunilla, Sofie har armband, fråga henne.

Posted by Eva Fri, September 16, 2011 18:06:18

Precis hittat din sida.... gillar verkligen din 30xlyckoboost!! Tack för att ditt engagemang får mig att må bättre!

Posted by Gunilla Fri, September 16, 2011 15:41:13

Jag vill ha ett armband! Linnea får jag låna ditt? Du gnäller väl aldrig numera?