Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #12 Uttrycka tacksamhet

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Thu, September 15, 2011 08:28:12

Att känna och uttrycka tacksamhet är en av de enklaste effektivaste sakerna du kan göra för att öka ditt välbefinnande. Ikväll ska du tänka igenom din dag och skriva ner tre saker du är tacksam för. Du behöver därför under dagen ta på dig dina ”tacksamhetsglasögon” för att ha något att skriva ikväll. Det kan precis vad som helst, allt från att morgonkaffet var gott till att du är tacksam för själva livet. Det är din känsla av tacksamhet som avgör så släng bort alla föreställningar om vad man ”borde” vara tacksam för. Det finns tom en fördel med att vara tacksam för små saker eftersom eftersom de inte alltid blir uppmärksammade annars.

Studier har visat att människor som gjorde den här övningen under en vecka mådde bättre inte bara den veckan utan var lyckligare och mindre deprimerade i upp till ett halvår efteråt! Att lägga märke till det positiva som finns och sker varje dag kan vända på upplevelsen av hela den dagen och i förlängningen upplevelsen av hela livet.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by LinneaM Thu, March 29, 2012 22:19:17

Hej Anna! Kul att du gillar bloggen!

Det finns massor av studier om tacksamhet fast jag har dem inte i huvudet. Kan däremot tipsa om Sonja Lyubomirskys bok Lyckans verktyg som har ett kapitel om att uttrycka tacksamhet och en massa referenser längst bak. Lycka till med uppsatsen! :)

Posted by Anna Thu, March 29, 2012 22:02:46

Hej !

Tack för en väldigt intressant blogg! Jag skulle vilja referera till de här studierna om tacksamhet som du nämner i en uppsats jag skriver. Har du några referenser på vad det är för studier?