Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #1 Dansa!

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Sun, September 04, 2011 14:55:26
Sätt på din favoritlåt och dansa i minst fem minuter! Gärna tillsammans med en någon för extra effekt (tex en vän, främling, partner eller dina barn). Hjärnan och kroppen samverkar i en loop. Hjärnan tolkar och reagerar på signaler från kroppen och ger feedback tillbaka. Hjärnan märker att kroppen är aktiv och mår bra när du dansar och börjar sända ut signaler om att producera endorfiner vilket får dig att må ännu bättre, och så fortsätter det (läs mer om hur det fungerar här).

Tror du att det skulle göra någon skillnad för hur du mår resten av dagen om du började morgonen med att dansa en stund? Hur skulle kvällen bli om det var det första du gjorde när du kom hem efter jobbet/skolan var att dansa loss? Prova och känn efter! Varför inte slå två flugor i en smäll och sätta på en bra låt och dansa loss varje gång du borstar tänderna?

  • Comments(2)//www.psycoach.se/#post91