Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Rikedom?

VardagslyckaPosted by LinneaM Tue, March 15, 2011 10:12:52

Jag har tidigare skrivit om sk hedonistisk tillvänjning, som gör att glädjen över status, pengar och prylar bara håller i sig en liten stund innan vi vill ha mer. Det har ännu en gång visat sig stämma i en studie gjord på amerikanska miljonärer. DN skriver att "USA:s miljonärer känner sig inte rika" och berättar om en studie där över 1000 dollarmiljonärer (en dollar är ca 6 kr) fått frågan om de känner sig rika. 42% svarade nej!

Jag tycker detta tyder på att rikedom handlar mer om en inställning än om faktiska pengar. Men det tyckte inte miljonärerna som ansåg att om de bara fick 7,5 miljoner till att investera skulle det kännas bättre.

Vad tycker du?

  • Comments(0)//www.psycoach.se/#post73