Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Du kan inte känna framåt

KognitionPosted by LinneaM Sat, August 28, 2010 18:06:54
I en studie frågade man människor på ett gym vad de helst skulle ta med sig på en tvådygnsutflykt i skogen: mat eller vatten.

Vissa fick frågan innan de tränat, andra när de tränat klart. När frågan ställdes visade sig vara avgörande för vad de svarade. Det var 50% större sannolikhet att en försöksperson svarade "vatten" om han/hon tillfrågades efter träningspasset. Detta på grund av att man är törstig när man tränat, vilket lurar hjärnan att tro att man kommer vara det även i framtiden.

Såhär gör våra hjärnor hela tiden. När vi tänker på framtiden formas tankarna av hur vi känner oss just nu. Något att ha i åtanke när du försöker ta beslut om framtiden när du är kär eller olycklig.


  • Comments(0)//www.psycoach.se/#post51