Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Snygg och lycklig eller lycklig och snygg?

LyckaPosted by LinneaM Wed, April 28, 2010 12:59:58
En av alla lyckomyter är att du skulle kunna bli lycklig av att vara vacker. Om jag bara hade lockigt hår eller rakare näsa osv... Detta är inte sant men det finns andra kopplingar mellan lycka och utseende. Det som är avgörande är din subjektiva uppfattning av ditt utseende, alltså hur du själv tycker att du ser ut. Hur du faktiskt ser ut spelar mindre roll för lyckonivåerna. Människor som uppfattar sig själva som attraktiva är lyckligare.Men om man nu inte är helt förtjust i sitt utseende då? Dels bör man förstås öva på att tycka om sig själv och tänka snälla tankar om den egna kroppen men det kan också hjälpa att öka sitt välbefinnande på andra sätt. Genom att göra snälla saker, öva sig på optimistiskt tänkande, meditera, motionera eller prova andra lyckostrategier ökar lyckan. Och lyckliga människor är som bekant mer positivt inställda till allt, inklusive sitt utseende! :o)


  • Comments(0)//www.psycoach.se/#post45