Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Sök nu!

Positiv PsykologiPosted by LinneaM Tue, April 13, 2010 21:40:26
Nu är det bara några dagar kvar som du har chansen att söka till Psykologisk Coach-programmet. Flera läsare har mailat mig och ställt frågor om programmet så här kommer svaret på de vanligaste plus lite annat som är bra att veta.

Först lite allmän information.
-Programmet ges under tre år på heltid vid Högskolan i Skövde.
-Utbildningen är helt vetenskaplig och unik i Sverige.
-De flesta föreläsningarna och nästan all kurslitteratur är på engelska.
-Studierna leder till en kandidatexamen i Kognitiv Neurovetenskap.
-Vill du inte läsa hela programmet går det att läsa vissa kurser fristående.
-Länk till programhemsidan.

Vilka ämnen läser ni?
Vi läser bland annat positiv psykologi, kognitiv neurovetenskap, medvetandestudier och psykologisk coachning. Klicka runt en stund här på bloggen så får du en tydlig bild av vad programmets första år erbjuder.

Är utbildningen seriös?
Jajamen. Våra lärare är otroligt välutbildade och kunniga, flera av dem är i grunden psykologer, neurologer och forskare som har specialiserat sig inom positiv psykologi mm. Hela utbildningen är vetenskaplig och alla metoder vi lär oss är evidensbaserade och har sin grund i modern forskning.

Ingår någon praktiskt coachning?
Ja, vi både coachas och coachar. Studenterna börjar i årskurs två med att coacha varandra för att därefter coacha okända klienter.

Vad läser ni för kurslitteratur?

Här är ett urval av våra kursböcker.
Får man jobb?
Utbildningen är så ny att det ännu inte finns några som examinerat (första årskullen tar examen 2011). Däremot är flera av andraårseleverna redan ute och coachar och föreläser professionellt. De flesta vi talat med, både lyckoforskare och på potentiella arbetsplatser, är imponerade över vår utbildning och kompetens.

Jag tvivlar inte för ett ögonblick på att jag kommer få jobb efter studierna däremot är jag rätt säker på att jag kommer få jobb innan jag avslutat studierna. Möjligheterna är stora, vi kan framgångsrikt coacha anställda chefer, ungdomar, föräldrar, arbetsplatser, idrottare, yrkesgrupper inom mängder av olika områden som tex lycka, välbefinnande, personliga styrkor mm. Överallt där det finns (psykiskt friska) människor finns det en potientiell arbetsplats för en coach.

Däremot kommer du sannolikt inte hitta någon annons hos arbetsförmedlingen efter som psykologisk coach är ett helt nytt yrke. Arbetsmarknaden och samhället behöver oss, men de vet i många fall ännu inte om att vi finns. Det går säkert bra att söka jobb som kurator eller liknande men jag tror att lite entreprenörsanda är på sin plats.

Vad är Sveriges Akademiska Coacher?
Sveriges Akademiska Coacher är en förening för studenter på coachprogrammet i vilken jag är stolt vice ordförande. Föreningen arbetar internt för att utveckla medlemmarnas professionalitet och externt för att marknadsföra programmet och oss coacher utåt mot arbetsmarknaden. Vi jobbar aktivt med att skapa värdefulla kontakter på arbetsmarknaden och deltar och medverkar vid olika evenemang som har anknytning till utbildningen. Närmast finns vi på plats i Stockholm och medverkar i Psykologifabrikens event om positiv psykologi med ett Lyckolabb där besökarna får prova olika vetenskapliga lyckostrategier i praktiken. I sommar medverkar vi i Lyckokonferensen i Skövde och vi kommer vara en del av programmet i den europeiska konferensen i positiv psykologi i Köpenhamn i juni!!

  • Comments(0)//www.psycoach.se/#post36