Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Glad = Kreativ

LyckaPosted by LinneaM Thu, April 08, 2010 20:20:00
Idag gjorde vi ett experiment i skolan som gick ut på att jämföra resultatet av positiva och negativa känslor. Ena halvan av klassen lämnade klassrummet och vi andra satt kvar och blev bjudna på godis medan vi fick se ett bildspel med bland annat glada kattungar, söta bebisar och lyckliga människor.
Därefter skulle vi under en begränsad tid brainstorma fram så många användningsområden som möjligt för gem. Förslagen sprutade och vi skrev upp allt från smycken och tandpetare till plektrum och julgranspynt. När tiden var slut hade vi 80 mer eller mindre galna förslag.

Den andra gruppen utförde samma uppgift men de fick inget godis och deras bilder föreställde krig, svält och elände. De kom bara på 48 förslag och flera av dom handlade om bomber, blod och skador!! Den glada gruppen var alltså nästan dubbelt så kreativ! Det finns många vetenskapliga studier som bekräftar vårt resultat. Glada människor är kreativa människor! :o)

Det bästa är att det räcker med att se ett skojigt filmklipp eller bilder på glada människor för att få effekten. Prova nästa gång du inte vet vad du ska laga till middag!


  • Comments(2)//www.psycoach.se/#post34