Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckans verktyg

LyckaPosted by LinneaM Wed, April 07, 2010 21:40:08

Vad din lyckonivå beror på är faktiskt inte helt lätt att räkna ut. Lyckligtvis finns det lyckoforskare som tagit reda på vad som avgör vår lycka.
50% - gener
10% - yttre omständigheter
40% - dina medvetna handlingar

Lyckans verktyg av Sonja Lyubomirsky är en vetenskaplig bok om lycka som utgår ifrån att du kan påverka 40% av din lycka med hjälp av ditt beteende. Boken har stor praktisk del som är full av vetenskapligt beprövade lyckostrategier som ökar din lyckonivå. Som exempel kan nämnas strategier som hjälper dig att hantera stress och motgångar, leva i nuet och tillämpa tacksamhet.

Lyckans verktyg är huvudlitteratur för kursen jag läser nu och jag ska de kommande veckorna både läsa, praktisera och blogga om innehållet i boken. Men jag vill verkligen rekommendera alla att läsa den själva för den är lättläst, superintressant och finns numera i billig pocketversion på svenska. Dessutom är det himla kul att reflektera över sin lycka och aktivt påverka den till det bättre!

  • Comments(3)//www.psycoach.se/#post33