Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Stroop!

HjärnanPosted by LinneaM Sun, February 28, 2010 15:52:13

En viktig uppgift för kognitionspsykologer är att ta reda på hur hjärnan arbetar och löser problem. Testet ovan kallas Stroop-testet och är ett sätt att undersöka det. Testet skapades under 1930-talet av en läkarstudent vid namn J.R. Stroop, och går ut på att på tid högt säga med vilken färg varje ord är skrivet. Prova!!

Det låter ju som en simpel uppgift men eftersom orden är färger och dessa inte matchar den visuella färgen tar uppgiften längre tid än när ord och färg matchar. Det beror på att en läskunnig hjärna automatiskt läser allt den ser, även när det som i det här fallet inte är relevant för uppgiften utan till och med försvårar!

  • Comments(6)//www.psycoach.se/#post24