Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Vi gör Skövde lyckligare

LyckaPosted by LinneaM Mon, October 24, 2011 15:23:28

Jag och tre coachkollegor från Sveriges Akademiska Coacher samarbetar med lokaltidningen Skövde Nyheter (SN) i en reportageserie där läsren får följa fem personers väg mot mer lycka och livstillfredsställelse. Startskottet gick i slutet av förra vecken när vi träffade deltagarna och mätte deras lyckonivåer. Därefter blev de tilldelade var sin strategi från Sonja Lyubomirskys bok Lyckans verktyg. Under två månader kommer de göra övningar som ökar välbefinnandet samt delta i gruppaktiviteter som ger en extra välbefinnandeboost. Därefter mäter vi deras lyckonivåer igen.

SN följer detta i en reportageserie som kommer i tidningen varannan vecka. Till varje artikel skriver någon av oss coacher en krönika och svarar på läsarnas frågor om lycka.

  • Comments(2)//www.psycoach.se/#post136