Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #16 Framgångsinventering

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Mon, September 19, 2011 08:22:25

Idag kastar vi Jante och alla hans tokigheter överbord och fokuserar på att vara stolta över våra framgångar. Samla ihop allt som påminner dig om saker som du är stolt över att du åstadkommit hittills i ditt liv. Du kan göra ett collage av bilder, fylla en pärm eller lägga minnessaker i en låda, välj vad som passar dig bäst.

Sedan fyller du den med sådant som diplom från kurser, simborgarmärket, betyg, utmärkelser, bilder på dina barn, dykcertet, något som påminner dig om utmaningar du klarat av och allt annat som gör dig stolt och ger en känsla av ”jag kan”.

Använd din positiva minnesbank från tidigare framgångar för att peppa dig inför framtida framgångar! Plocka fram den ofta och påminn dig själv om att du är bra, skicklig och kompetent när du står inför en utmaning, till exempel en arbetsintervju, en tävling eller en utmanande uppgift.

Tänk också på att dina bedrifter är inspirerande även för andra när de känner till dem.


  • Comments(0)//www.psycoach.se/#post106