Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #14 Skratta

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Sat, September 17, 2011 09:09:34

När man studerar hur människor påverkas av positiva och negativa känslor i forskningsstudier behöver man kontrollerade sätt för att försätta försökspersonerna i respektive känslotillstånd. Ett av de mest använda sätten att ”inducera positivitet”, som det kallas, är något så enkelt att låta dem titta på roliga filmklipp. Detta har i mängder av studier varit ett effektivt sätt att styra försökspersonernas känslor för att undersöka effekten av positiva känslor. Resultateten visar att de påverkar oss på mängder av olika sätt. De gör oss bland annat mer kreativa, stärker självkontrollen och underlättar stressåterhämtning. Läs mer om hur positiva känslor påverkas oss här.

Detta är ett enkelt och effektivt sätt att stärka sig på även i vardagen. Nedan finns några av mina favoritklipp som är riktiga humörhöjare. Länka till dina roligaste klipp i kommentarfältet.


  • Comments(1)//www.psycoach.se/#post104