Psycoach

Psycoach

********************

Positiv psykologi är vetenskapen om vad som skapar optimalt välbefinnande.
Psycoach är bloggen om positiv psykologi. Här kan du läsa om lyckoforskning, positiv psykologi, välbefinnande, kognitionsvetenskap, hjärnan, medvetandet mm.


Prova att göra en 30 dagars lyckoboost! Varje dag läser du om och provar att göra en övning som enligt lyckoforskningen ökar välbefinnandet. Vill du gå direkt till lyckoboostinläggen kan du klicka här. (Börja med #1)

Lyckoboost #10 Hitta styrkor

30 x LyckoboostPosted by LinneaM Tue, September 13, 2011 08:50:32

Positiv psykologi handlar om att fokusera på det som redan fungerar och få det att fungera ännu bättre. Ett sätt att göra detta är att identifiera sina styrkor. Detta går helt emot jantelagen men är enligt lyckoforskningen ett väldigt effektivt sätt att öka självförtroendet, nå sina mål och förbättra välbefinnandet.

Det finns inom positiv psykologi flera klassificeringar över olika styrkor och tester man kan göra. Dagens lyckoboost är att göra ett av dessa tester som kallas Values in Action, eller VIA-testet. Vill du veta mer om VIA-styrkorna kan du läsa ett tidigare blogginlägg om dem här.


Gör testet på www.authentichappiness.org. För muspekaren till Questionnaires och välj VIA Survey of Character Strengths. Det är helt gratis och tar ca 40 minuter. När du är klar kommer du ha en lista med dina toppstyrkor och dom behöver du inför morgondagens lyckoboostande övning.

  • Comments(0)//www.psycoach.se/#post100